Moderne kunst og farver i det hvide bondehus.

Allerede da jeg ankommer til huset er scenen sat. Det fineste hvide bondehus med stråtag og pigstensbelægning i gårdspladsen. Her oser det virkelig af sjæl og charme. Jeg får en varm velkomst af kunden og bliver vist rundt i hele deres skønne hjem. De er en familie på tre og der er plads til både afslapning og leg. I deres hjem er alle velkommen og de nyder at hygge sig med vennerne en lørdag aften, eller at samle hele familien til jul. Men der mangler noget. Den røde tråd.

Kunden har valgt at få hjælp til makeover af deres stue. De er glade for de møbler de allerede har. Nogle af møblerne er fra genbrug og andre har de valgt at købe som nye. Udfordringen er dog at de mangler sammenhæng og den famøse røde tråd i indretningen. samtidig har de længe været på udkig efter en ny sofa, men har ikke fundet den der matcher deres ønsker og behov.

 

 

  Familien har investeret i et smukt og farverigt maleri af Mikael B. Billedet giver en fin kontrast til det ældre hus og er med til at gøre det nutidigt. Derfor er det vigtigt, at få farverne fra maleriet inddraget i de farver vi vælger i indretningen. Ud fra mine medbragte farvekort vælger vi en fin lyseblå farve, som både matcher deres blå lænestol og de blå farver i maleriet. Endevæggen i stuen, hvor maleriet hænger, bliver malet i denne lyseblå farve. Farven får maleriet til at stå tydeligt frem og sætter fokus på endevæggen.

Det næste vi skal finde til kunden er en ny sofa. Den de har på nuværende tidspunkt, har de købt brugt og den har fungeret rigtig godt med et mindre barn. Dog har det aldrig fungeret optimalt med placeringen af sofaen i forhold til fjernsynet. Deres ønske er derfor en ny og praktisk sofa, hvor der gerne stadig må spises en marmelademad, men som passer bedre ind i stuen. Mit forslag er at vælge en sofa med en stor chaiselong hvor man nemt kan slænge sig med familien. Og så skal den kunne stå under vinduet med front mod fjernsynet. Vi vælger en mørkegrå stofsofa, hvor det er muligt at tage alle hynder og puder af, så de nemt kan rengøres. Samtidig er den mørke farve praktisk.

Stuen har det smukkeste ældre mørke trægulv. Det giver den perfekte varme og glød til hjemmet. Et god fif til at samle et område i et rum er, at bruge løse gulvtæpper. Dette trick benytter jeg også i denne indretning. Dels for at samle indretningen men også for at lysne op. I denne indretning er det lyse jute tæpper der er blevet brugt. De er både praktiske og bæredygtige, da jute er 100% bionedbrydelig. Den største ændring der er lavet i stuen er, at flytte spisebordet ud i det åbne område der ligger op mod køkkenet. Før blev det store åbne rum hovedsagelig brugt til gennemgang og legetøj. Her stod en lav skænk og et smukt vitrineskab. Jeg har valgt at inddrage dette område mere aktivt i indretningen, da det gør det nemt i hverdagen at komme fra køkkenet til spisebordet. Men også i forhold til at dække op til middag når der kommer mange gæster. I kan måske allerede forestille jer, hvor smukt langbordet bliver pyntet til jul, når hjemmet bliver åbnet op for hele familien?

I området ved brændeovnen, hvor spisebordet før stod, er der lavet et lounge område med dem flotte blå lænestol og den smukke egetræsskænk. Her er området igen samlet med et stort jute tæppe. Nu er det oplagt at tænde op i brændeovnen, sætte sig godt tilrette med en bog og nyde varmen fra brændeovnen og den ny bryggede kop kaffe. Den gennemgående farve i dette projekt har været blå og lyserød/pink. Farverne ses både i maleri, lænestol, skab, puder, og nips. Det har som altid været vigtigt, at genbruge så mange af de eksisterende møbler og nips og ved hjælp af farver og små ændringer, skabe sammenhæng og den røde tråd.   Tips og tricks fra dette projekt er følgende:

 

  • Brug løse tæpper til at skabe sammenhæng i de områder I ønsker at inddele stuen i.
  • Brug gerne tæpper som lysner op på det mørke gulv.
  • Flyt spisebordet, så det giver et naturligt flow i forhold til køkken og spiseplads.
  • udvælg to farver fra dit yndlings maleri og brug dem som de gennemgående farver i din indretning.
  • Husk at sprede farverne ud i hele rummet. Sæt en blå skål på spisebordet, læg en lyserød pude i den blå stol og vælg de samme løse gulvtæpper.

 

  Nu er der skabt sammenhæng i det hvide bondehus. Det er både sket med respekt for huset og dets historie men også for de skønne unge og farverige mennesker der bor der. Tak fordi I åbnede jeres hjem og legende med i forvandlingen.

Stuen før

Stuen efter